Als je graag bedrijfshulpverlener wilt worden kun je de BHV cursus volgen. Ook als je nog niet in een bedrijf werkt, is deze cursus gunstig om te doen. Het staat mooi op je cv en zal in de ogen van een werkgever een pluspuntje zijn tijdens een sollicitatie. Ook voor vrijwilligers of zzp’ers is een bhv diploma halen heel handig. Je kunt dan naar mensen communiceren wat er aan de hand is, het gebouw ontruimen en eventuele slachtoffers met letsel helpen. Bij G4S Veiligheidstrainingen kun je een BHV cursus volgen.

BHV cursussen voor basis en herhaling van de basis

Als je nog nooit een BHV cursus hebt gedaan, dan is het fijn om een basis BHV cursus als eerste te doen. Je krijgt hier een certificaat voor en kan je kennis de jaren erna opfrissen en updaten via de herhalingscursussen voor BHV. Zo blijf je op de hoogte van veranderingen en verouderen je kennis en vaardigheden niet. Om het certificaat te behouden moet je ook jaarlijks de herhalingscursus doen. Zo kun je altijd blijven aantonen dat je de kennis hebt om een bhv’er te zijn.

BHV Cursus tot ploegleider of hoofd BHV

Je kunt ook een cursus volgen tot ploegleider of hoofd BHV. Als er in je bedrijf meerdere bhv’ers werken is het fijn om hier ook een ploegleider BHV te hebben werken die de leiding kan geven over de bhv’ers als er een noodsituatie gebeurt. Diegene laat alles soepel verlopen en deelt taken uit. Je kunt ook een cursus voor hoofd BHV doen. Hierbij kun je kiezen tussen een cursus hoofd strategisch, voor het plannen, en hoofd operationeel, voor de nazorg, evaluatie en analyse van de bhv in het bedrijf.